BLED ROWING MASTERS

Lloc: llac Bled, Eslovènia.

Delegació BCR: Cristina Vila, Oriol Ylla, Marc Vilà, Natalia Malé, Gerardo Gálvez, Eva Santiago, Manuel García, Ramon Ventosa, Dolors Camprubí, Christophe Portes, Nazaret Navarro, Madai Curbelo i Karl Roger Hillert. Acompanyats per: Laura Neville (Reial Club Marítim), Lluís Barceló (Reial Club Marítim), Carles Vives (Olímpic Barcelona), Anne i Eugenia.

La gran festa del rem
Una delegació del Barcelona Club de Rem ha pogut gaudir aquest any de participar en la colossal World Rowing Masters Regatta, una edició que ha rebut l’epítet de Monster Masters Regatta, perquè ha batut tots els rècords de participació. Els números són difícils d’imaginar: a Bled s’hi han reunit 4.700 remers, que han disputat 900 regates, al ritme d’una regata cada tres minuts. I això durant 4 dies, de l’alba al capvespre, sota el sol (molt escàs), la pluja i el vent.

Paisatge alpí
L’escenari de la gran festa del rem veterà ha estat el llac Bled, una de les pistes de rem més boniques del món. Un llac natural als Alps Julians, que sembla tret d’un conte de fades: té un castell encimbellat sobre un cingle i una petita illa al mig amb una església que, en la imaginació dels remers, semblava marcar els cinc-cents metres.

Regates a dojo
La delegació del Barcelona Club de Rem va disputar un total de quinze regates repartides en tres dies, un parell en bots mixtes amb remers del Reial Club Marítim de Barcelona i de l’Olímpic Barcelona Club de Rem, a més d’aportar dues remeres i un timoner al 8+ de la Federació Catalana de Rem.

L’afterowing
I com que no tot és remar en aquesta vida, alguns membres de la nostra delegació van poder aprofitar per visitar Eslovènia, Venècia o Trieste, uns altres es van retrobar amb amics remers d’altres països, n’hi ha que van aprofitar per firar-se a les paradetes de material i roba per remar, i als vespres vam descobrir tots junts els plats més típics de la cuina eslovena, com el ćevapčići o la Kremma rezina, un pastís típic de Bled.