Trofeu Euskadi

Team BCRA la secció de lleure del Barcelona Club de Rem han triat el cap de setmana llarg de l’u de maig, per fer un viatge remer i anar de regata al País Basc francès. El Marc, el monitor de lleure, ha buscat una regata de mar i ha timonejat un 4+ de sòcies entusiastes, que amb motiu del Trofeu Euskadi, han anat a estrenar-se a les fredes aigües de l’Atlàntic.

Fa goig veure que un club de setanta socis, com l’Endaika Arraun Elkartea, organitza una regata de mar que té lloc en dos dies successius. El dissabte es rema al port de Zokoa, a la vora de Sant Joan Lohitzune, i el diumenge, a la seu del club, al port d’Hendaia. Són regates de mitja distància: sis mil metres que es poden fer molt llargs si el vent bufa fort i hi ha maregassa. Però l’organització, molt acollidora, estava ben preparada, i va sortir tot rodat.

Yola de marPel què fa a l’après-aviron, cal dir que va ser de luxe. El dissabte, després de remar, el grup va fer l’espectacular carretera de la Corniche, i a la tarda va passejar per Sant Joan Lohitzune, una clàssica localitat d’estiueig, molt elegant. Per acabar d’assaborir un cap de setmana fantàstic, el diumenge, abans d’enfilar les sis hores de carretera, van tenir l’ocurrència de parar a dinar uns pinxos a Sant Sebastià per començar a planejar la propera regata.