Setmana Santa al Pantà de la Baells

IMG_4087Hem aprofitat que arriba la Setmana Santa i tindrem temps per descansar, per fer una intensa estada esportiva de dos dies a Vilada, a la comarca del Berguedà. Cada any anem almenys una vegada a remar al Pantà de La Baells, un embassament situat a la falda de la bonica Serra de Picancel. La Baells fa forma de “L” i en els seus més de 9 kilòmetres es pot remar sense haver de parar, fins que les forces aguantin.

IMG_4086L’estada comença el divendres a la tarda, quan carreguem el remolc a la seu del nostre club al Canal Olímpic de Castelldefels i ens organitzem per pujar en cotxes particulars fins a Vilada.  L’endemà al matí, ens trobem tots al Club Nàutic de Vilada, descarreguem el remolc i muntem els bots. Abans de sortir a l’aigua, l’entrenador i el monitor de lleure organitzen els bots i ens indiquen l’entrenament del matí.

Aquest any, l’entrada al pantà era més estreta que normalment, perquè ha plogut molt i el nivell de l’aigua ha pujat tant, que la riba on solem embarcar estava submergida i només en sobresortien les copes d’algun arbre i un banc pels espectadors ocasionals. Tot i així, remers de les seccions de competició i de lleure han anat embarcant un rere l’altre, i això que érem molts: tres 4x, un 2-, dos 2x i quatre 1x en l’entrenament del dissabte al matí.

IMG_4083Al cap de tres hores, teníem la taula parada a Cal Candi, on ens hem reunit per comentar l’entrenament,  omplir el dipòsit i recobrar forces. Després de dinar, ens hem relaxat una mica (alguns fins i tot han fet la migdiada). A la tarda hem tornat tots a l’aigua i hem remat fins a la posta de sol. Al vespre hem arribat a l’allotjament rebentats, amb el temps just per passar per la dutxa abans de tornar a seure a taula i, ara sí, relaxar-nos del tot i descansar fins l’endemà,IMG_4085

Ja és diumenge, ens despertem i comprovem les conseqüències del doble entrenament del dia anterior al nostre cos. Les cames ens pesen i tenim unes mans que fan pena, però no hem perdut les ganes de remar. Ens reunim a la taula i fem un bon esmorzar, perquè sabem que ens esperen tres horetes remant i gaudint com bojos i acabarem molt satisfets però també absolutament cansats.