13 socis del Club a la Traversée de Paris 2024

Coincidint amb els Jocs Olímpics, aquest any participaran fins a tres embarcacions del nostre Club, en una nova edició de la randonnée de París. Promogut pel responsable de Lleure, el proper 15 de setembre prendran part un total de 13 dels esportistes d’aquesta secció amb la incorporació d’alguns dels nois de l’escola.

El recorregut de la 39ème édition de la Traversée de Paris et des Hauts-de-Seine abasta aproximadament 28 quilòmetres, començant a la Biblioteca Nacional de França i acabant al Parc dels Esports de l’Île de Monsieur. Al llarg d’aquesta travessia, els participants tenen l’oportunitat de remar sota alguns dels ponts més famosos de París i passar al costat de monuments històrics com la Torre Eiffel, la Catedral de Notre-Dame i el Museu del Louvre.

S’esperen més de 1.000 remers per a aquesta gran festa del rem amb més de 200 embarcacions per recórrer els 28 km d’aquest esdeveniment únic del rem a la capital francesa.

Aquest esdeveniment és un més del calendari de Randonnées francès. A mesura que el rem es consolidava com a esport competitiu, també va començar a desenvolupar-se com una activitat recreativa. Les travessies o randonnées de rem van sorgir com una forma d’explorar els rius i llacs de França, combinant l’exercici físic amb el gaudi del paisatge.

Aquestes travessies es van popularitzar especialment a mitjans del segle XX, quan es van promoure com una activitat saludable i accessible per a tothom, no només per als remers de competició.