09/07/2016

Equip de competició

La temporada

Cada setembre comença una nova temporada. Fins a desembre hi ha poques regates i aprofitem per a fer entrenaments de fons. L’hivern és el moment per a construir la base física de cara a la temporada de competició. La regata més important d’aquest període és el Descens de l’Ebre (14 quilòmetres entre Tortosa i Amposta), una de les més llargues d’Europa i oberta a la participació de tots els socis del Club.

A partir de gener se succeeixen les regates. Aproximadament un cap de setmana cada mes competim fora del Club. No faltem al Campionat d’Espanya de Llarga Distància, les Confrontacions Catalanes i qualsevol altre esdeveniment que organitzin les Federacions Catalana i Espanyola.

L’Obert de Catalunya a Banyoles a la fi d’abril marca la recta final de la temporada, l’últim sprint de cara a les regates més importants de l’any, el Campionat de Catalunya i el Campionat d’Espanya. Aquest últim a la fi de juny, a principis de juliol en les categories inferiors, marca el final de cada temporada.

L’estiu és un moment per a descansar i recuperar forces per a la següent temporada, però mai falten les regates de ioles i rem de mar que sempre són una bona oportunitat per a practicar un rem diferent.

Qui pot competir

Qualsevol persona pot competir. Ningú comença a remar pensant a guanyar alguna regata, és un camí que es camina a poc a poc. No obstant això, quan entra el vici de la competició pot durar tota la vida.
La Federació Catalana de Rem organitza al llarg de la temporada regates per a categories inferiors, des dels 12 anys, fins a veterans, on els remers i les remeres de més edat tenen assegurada una competició justa gràcies als hàndicaps (ajustos al seu favor del temps).

Així mateix, donada la nostra proximitat amb França també participem en competicions locals allà on els remers i les remeres més novelles competeixen entre si.
En resum, és igual l’experiència que tinguis o el teu estat de forma, l’única cosa que es necessita per a competir és ganes de passar-ho bé i de millorar dia a dia.

També a l’estranger


Després de molts anys remant hem fet amics a tot el món. Amb la seva ajuda podem participar en regates per tota Europa. Hem estat en:

  • Head of the River Race, Londres. 420 8+ de tots els nivells es donen cita en el mític recorregut de la Boat Race una setmana abans que ho facin les universitats d’Oxford i Cambrigde. L’única diferència en aquest cas és que la regata es fa en sentit contrari, és a dir, a favor del riu.
  • Heineken Regatta, Amsterdam. Durant un cap de setmana de març clubs de tota Europa participen en una regata en la qual es competeix en 4 distàncies: 6.000 metres, 2.500 metres, 250 metres i 750 metres. L’embarcació amb més regularitat s’emporta el trofeu.
  • Regata Internationale Savoi-Mont-blanc. En el marc incomparable del Lac d’Aiguebelette es reuneixen clubs de tot el sud d’Europa per a competir en la distància de 2.000 metres.
  • National de Huit, Perreux, l’última aventura internacional del Barcelona Club de Rem, una regata de llarga distància als afores de París, on es competeix en 8+ contra clubs de la capital francesa.
  • Rowing Masters Regatta. La cita mundial del rem veterà, una setmana intensíssima de rem on cada 4 minuts i sense parar en cap moment, milers de remers i remeres màsters de totes les edats competeixen en totes les categories per edats per a ser el Rowing Màster.